♥ A WIFE & MOM'S LIFE ♥: SHAKLEE

Thursday, December 29, 2011

SHAKLEE

Assalamualaikum,

Mari kita bercerita mengenai suplemen pula. Terdapat byk suplemen yg ada dipasaran skrg ni. Macam2 brand & jenis yang ada bersesuaian dgn tahap kesihatan anda. Tetapi, yg mana satu pilihan anda?. Pilihan sy...pilihan anda juga, mungkinkah?. Spt tajuk & gambar diatas, itulah suplemen yg sy amik skrg ni. Walaupun sy bkn lah pengamal tegar vitamin, tetapi sy sentiasa berusaha utk meningkatkan tahap kesihatan sy demi keluarga. Sape lagi yg nk jaga keluarga sy kalo bkn sy juga kan...ada ke org lain nk tlg jaga. Harus diingat, suplemen bukan ubat. Sekiranya nk mkn ubat, pegi la jmpa doktor or beli je kat mana2 farmasi yg berdekatan.

Shaklee...byk disebut dikalangan ibu2 yg menyusukan, kerana shaklee ada menyediakan produk (set penyusuan) bagi ibu2 yg sedang menyusukan anak mereka. Sy terlibat dgn shaklee ini adalah secara tidak langsung. Pada hujung2 mengandungkan aina, kakak sy pernah bagi sy pil (vitamin c) utk menjaga kesihatan sy. Selama sy mkn pil itu, sehingga la bersalin baru lah tau yg sy amik selama ni adalah produk shaklee. Kemudian, sorang opismate ni adalah agen shaklee, maka mmg teramat mudahlah utk sy mendapatkan bekalan suplemen. Bermula dgn mengamalkan set penyusuan shaklee (vitamin B, C & multivitamin), kemudian sy add on Ostemetrix (kalsium) & Lecithin. Maka skrg ini sy telah menambah ESP utk kesihatan yg optimum.

Bercerita mengenai shaklee secara lebih lanjut, sy serahkan la pada yg pakar kerana sy hanyalah org yg membeli suplemen utk kesihatan diri sendiri. Kepada pengunjung2 blog sy yg tak jemu2 melawat, sy sarankan pada anda utk mencuba sendiri produk shaklee ini. Kalo blm mampu utk membeli yg full pack, blh la cuba dulu yg trial pack. InshaAllah, berkat usaha, doa & tawakal, kesihatan anda mampu dikekalkan dengan baik.


salam hari jumaat dari sy
F.A.M

No comments:

Post a Comment

-Maria Yusoff-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...