♥ A WIFE & MOM'S LIFE ♥: Salam aidil adha...

Friday, October 26, 2012

Salam aidil adha...

Cepatnya la masa berlalu kn...ni adalah raya haji yg ke 3 selepas kawin. Raya haji kali ni disambut di rmh mertua (sepang). Raya haji ni takde la semeriah raya aidilfitri, tp tetap jugak nama ya raya kn.  cuma kalo raya kt sepang ni takde la suasana makan ketupat n rendang di pagi hari.  cumanya selepas selesai korban barulah start masak2. 

Tp, kalo kt sg buloh...(my home town) suasananya lebih kurang sama dgn raya puasa. Tak tau la ye...yg pastinya mak sy suka masak..n sy suka mkn ape je yg mak sy masak. Yes....i miss my mom's rendang now..(mak, jgn lupa kirim kt ayu tau..mlm ni mkn).

Cam tahun2 yg lepas kami raya haji kt 1 tempat je. Ye la, cuti raya haji cuma sehari je. But different for this year. We are going to celebrate at both place. Yippiey.....pasalnya tahun ni kt sg buloh ada unta..n papa lak da dilantik jadi ketua melapah utk lembu no.2. Sepatutnya bpk yg jd ketua, tp bpk tak larat sgt nnti..tu yg dia kasi nama papa tu.

Tak sabar ni nk bwk aina gi tgk binatang2 yg bakal dikorbankan.   N3 kali ni takde gmbr..pasal type guna handphone je...(galaxy note).

Sekian saje utk kali ni... Salam aidil adha buat semua masyarakat yg beragama islam.

No comments:

Post a Comment

-Maria Yusoff-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...