♥ A WIFE & MOM'S LIFE ♥: Pindah Randah

Monday, November 12, 2012

Pindah Randah

Assalamualaikum....

alo...alo...lama tak update ni. Maklumlah sibuk memanjang.  Macam2 hal yg jadi sejak kebelakangan ni. Mana dgn pindah ofis, kemas rmh, tak sihat, anak pun tak sihat, balik kg, tak balik kg...eh..macam2 la lagi..nmpk tak sy sedang menyenaraikan betapa busy nyer sy skrg ni. Bukan la nk besar2kan citer..cumanya nk kasi org lain paham dgn situasi sy masa ni.. ngeh...ngeh..ngeh...

Ok. meh kita citer satu2 ye. Apesal sy buat tajuk post tu camtu......pasalnya..sy da beli rmh baru...


 (hahaha...perasan nk rmh camni konon..hutang keta tak hbs lagi tak leh beli rmh ye...)

Sebenarnya sy da pindah ofis baru.  Sblm ni ofis kt luar ibu pejabat. skrg ni da masuk balik la psl bangunan da siap kan & secara rasminya ini adalah n3 pertama yg sy taip kt dlm ofis baru sy...Alhamdulillah, kali ni da ada bilik sendiri utk menguruskan kerja2 sbgai seorang setiausaha. Seronok???? utk sy yg da keje kt sini hampir 6 tahun, ofis kali ni amatlah sy bersyukur yg teramat sgt.

Sepanjang sy pindah ofis lama ke ofis baru ni...sy juga pindah dari rumah PJ ke rumah Sg. buloh (rmh mak & bpk).  Ni sume gara2 kuarters yg sy duduk skrg ni kena renovate (pasang tile)...Ye mmg selama ni rmh sy guna tikar getah je. Da kata rmh kuarters kan...kena la terima je keadaannya.  Jadinya sy telah berulang-alik dari PJ-Sg. Buloh, Sg. Buloh-Bangi, Bangi-PJ-Sg. Buloh..ikut mana keadaan yg sesuai.  Sepanjang hari bekerja, sy tido kat sg. buloh dgn aina & papa tido kt PJ (jaga rumah).  Itulah rutin sy selama hampir 1 bulan. Malas la nk citer pasal tol & minyak keta sepanjang ulang-alik dari Sg. Buloh - Bangi. U all kira je la sendiri ye..(kalo nk kira) pasal sy pegi balik ikut guthrie highway, lalu elite, exit bandar saujana putra n terus ke SKVE....fuhh.....

NOW....

Rumah da siap semuanya..da cantik da & sy pn da balik rmh PJ semula. Aina pun da start gi taska hari ni.  Ikutkn bahagia & seronok nya aina, mestilah kt rmh nyai dia sendiri kan.  Hidup dia terbela dgn baiknya masa kt sg. buloh.  Tp, ape yg sy boleh buat, ini lah yg telah ditentukan utk kami sekeluarga.  Kami kena berdikari, kena belajar sendiri hidup berkeluarga, kena hadapi bersama2.  




p/s: mak (nyai): terima kasih yg tidak terhingga kerana telah menjaga aina selama kami berada di sg. buloh.  kami syg mak yg amat2 sgt....mmuaahh...

ChomeyCheeky Facebook or Blog

No comments:

Post a Comment

-Maria Yusoff-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...