♥ A WIFE & MOM'S LIFE ♥: Citer Hari Ahad

Monday, January 7, 2013

Citer Hari Ahad

Oh..hari ni hari isnin rupanya ek.  Arrgghh...patutlah haku rasa cam malas nk bangun gi keje...Monday blues kata org... Ada ape ngan hari isnin.  Nape hari isnin ada lak terms blues tu...ish..ish.. tak paham la haku.  Hari2 lain tak leh nk blues2 gak ke ek.  Habih kalo org yg kena keje start hari ahad tu camne lak??.. takde lak haku pernah dgr Sunday blues kn..ke haku je yg tak pernah dgr sbnrnya...hahahahaha...

ok enough of merepek time pagi2 ni..  Ni nk citer pasal peristiwa di hari ahad..ye semalam la tu maksudnya. 

Ape yg belaku semalam ek..meh nk senaraikan satu2..
1. Dapat jumpa mak & bapak
2. Dapat berkumpul beramai2 (abg & kak da takde)
3. Dapat gomol2 anak2 buah (amani je takde)
4. Dapat gi jalan2 kt Jusco Rawang
5. Dapat shopping kt Daiso
6. Dapat dapur baru.... YESSSSS.....

Tarra.....ni la dapur baru saya.  Confirm sedap masak lepas ni.
Induction Cooker ko...

Asal lak tiba2 bertukar kepada dapur canggih camni..da la ada oven canggih pn tak reti nk guna sangat..ni nk pakai dapur canggih lak tu..hahaha... nnti haku belajar la pelan2 cara nk guna barang2 canggih ni sume.
Korang tgk kt atas kuali tu aku tgh try goreng telur tau.  Fuh!!!...sedap giler telur tu tau... wakakaka...

Yang paling best sekali dapur ni kitorang tak beli hokey.  Mr. Hubby da lama simpan dapur ni kt dlm stor kt tmpt keje dia.  Gara2 kehabisan gas, maka haku telah bersungguh2 suruh dia bawak balik dapur ni utk haku .  Alhamdulillah, masih lagi boleh diguna pakai walaupun da hampir 3 tahun dia biar je kt dlm stor tu.

FYI, dapur ni guna electrik.  So, pengendaliannya haruslah cermat especially bila melibatkan penggunaan air.   Pasalnya, kang ada lak yg "keras" time tgh masak nnti kan..hehehe...(minta jauh la sume tu).  Bulan ni nk try guna dapur ni je dulu, pasalnya nk tgk bil letrik dulu.  Kalo agak2 melambung sgt, jawabnya dapur ni harus disimpan di bwh katil untuk sementara waktu.  Tapi, best arr pakai dapur ni, takde api tu yg keluar, jadinya takde la asap & pencemaran udara nnti.  



p/s: mlm ni mau masak ape ek.....he

2 comments:

  1. Replies
    1. barang baru mmg best nk guna. time ni la tiba2 dtg mood rajin nk masak tau...he

      Delete

-Maria Yusoff-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...