♥ A WIFE & MOM'S LIFE ♥: Kari Ala.....Mak.

Tuesday, February 5, 2013

Kari Ala.....Mak.

Assalamualaikum......

Wah..lama giler haku tak masuk blog sendiri.  Blog org lain pn aku da tak masuk sgt..pasalnya...

Blog kena BLOCK kat tmpt keje ni.  Haku tak leh nk view blog langsung..tp, yg bestnya haku leh update blog..hahahaha....canne tuh.  N3 ni da lama kt dlm list post tau..haku tersangkut nk gi publish, pasalnya haku busy ngan keje2 & pastu busy nak gi holiday.  Nak citer pasal masak kari je pn kan..tu pn payah sgt nk publis..tu la dia, slh sendiri gak. Sape soh simpan citer lama2 akn.

Ok la...ni citer psl haku masak kari guna dapur letrik..dlm kata lain Induction Cooker.  Kat kt n3 sblm ni haku ada citer psl haku dpt dapur baru tu.  Tak ingat...ha..meh click kt SINI.  Gmbr ni la yg sempat haku snap utk tatapan sendiri.  Marvelos oo kari haku masak ni.  Ala...ala...mak yg masak, tapi tetap tak leh nak lawan mak la..dosa ko..hehehe
Ni kari kepala ikan siakap.  Mr. Hubby tak layan sgt mkn kepala ikan ni..kata dia la..tp, masa haku hidang kt meja, pastu tgk dia amik & makan siap tmbh nasi lagi, tgk cam dia la yg paling kebulur kt rmh tu.  Alhamdulillah, haku dpt suami yg senang nak jaga perut dia. Masak la pape pn, dia akan makan gak, kalo dia tak suka dia makan sikit, kalo suka dia makan byk.  Jadinya haku boleh masak ikut selera haku je.  Tp yg best, kadang2 dia yg masakkan utk kami 3 beranak.  Siap la lauk utk anak dia sama walaupun sekadar mendadarkan telur.  Itu pn da ckp berselera buat kami bertiga menikmati makan malam tau.

Memandangkan haku cuma boleh update blog je, so haku tak tau la pe yg jadi lepas publish ye.  
Ok la weh, next n3 haku citerkan sikit2 psl holiday kami yg berlangsung last month.

Chow..

No comments:

Post a Comment

-Maria Yusoff-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...