♥ A WIFE & MOM'S LIFE ♥: Sedang BerQaseh

Thursday, July 11, 2013

Sedang BerQaseh

Assalamualaikum....
Halu...halu...lamanya tak jenguk kt sini. Pslnya kt ofis tak leh nk buka blog sendiri. Blog org len blh lak aku sekodeng. Hangin tul tau. Haku takde laptop or dekstop kt rmh weh. Nk update pn nk kena berharap kt komputer ofis je. Acaner tuh..???. Nk update guna phone?? Ni baru first time buat. Kih kih... Hehe...ni nk update kesah pe sbnrnya. Nk buat luahan perasaan ke hape.

Hahaha...ok la..ok la.. Haku tau haku byk hutang n3. Bila nk byr hutang tu...haku tak tau lagi. Tp, n3 kali ni nk share psl Qaseh. Ok...nmpkkn haku da masuk topik. Meh haku citer satu per satu.

Ape itu QASEH GOLD a.k.a QASEH
Ianya adalah supplement yg berasaskan drpd maknanan sunnah nabi kita n ditambah dgn herba2 yg terpilih yg sesuai utk lelaki, wanita & kanak2. Perlu difahamkn & ditekan disini... QASEH adalah supplement hokey..buka ubat yg mengandungi dadah utk merawat penyakit dgn cepat.

Qaseh ada 3 kategori: Qaseh Adinda, Kekanda  & Junior.




Qaseh Adinda (khusus untuk wanita)
Dirumus dengan madu, kurma, habbatus sauda, buah tiin (fig), minyak zaitun, saffron dan air zam-zam, arabic gum, delima,pegaga, gingko,sireh,Qaseh Adinda juga dicampur dengan herba khusus untuk wanita iaitu manjakani, pegaga dan buah markisa.










Qaseh Adinda berfungsi untuk:
<>Menambah tenaga
<>Mencerdaskan minda
<>Membuang toksin
<>Melancarkan penyerapan dan perkumuhan
<>Meningkatkan sistem imun
<>Memperbaiki perjalanan darah dan sistem saraf
<>Mempercepatkan penyembuhan
<>Menstabilkan mood
<>Menstabilkan hormon
<>Mengatasi masalah buasir
<>Menurunkan paras bacaan kencing manis, darah tinggi dan
kolestrol
<>Mengatasi masalah resdung
<>Mengatasi masalah keputihan dan mengembalikan kitaran haid
dengan normal
<>Membantu kesuburan dan kesihatan rahim wanita

Qaseh selamat digunakan oleh seisi keluarga bermula usia 3 tahun. Sangat sesuai untuk wanita hamil, sedang berpantang dan menyusu kerana bahannya yang semulajadi.




Qaseh Kekanda (khusus untuk lelaki)
Rumusan makanan sunnah khusus untuk lelaki dengan madu, kurma, habbatus sauda, buah tiin (fig), minyak zaitun, delima dan air zam-zam bersama za'faran dan pelbagai herba terpilih lain serta gum arabic yang bertindak sebagai prebiotik semulajadi. Qaseh Kekanda turut menggabungkan herba khusus untuk lelaki iaitu guarana, ashwaganda dan tribulus.








Qaseh Kekanda berfungsi untuk:
~Memudahkan pengambilan makanan sunnah harian
~Menambah tenaga dalaman dan luaran
~Mencerdaskan minda
~Membuang toksin
~Melancarkan penyerapan dan perkumuhan
~Meningkatkan sistem imun
~Memperbaiki perjalanan darah dan sistem saraf
~Mempercepatkan penyembuhan
~Menstabilkan mood

Qaseh selamat digunakan oleh seisi keluarga bermula usia 3 tahun. Sangat sesuai untuk mereka yang sibuk dan memerlukan tenaga ekstra setiap hari!




Qaseh Junior (khusus untuk kanak-kanak)
selain mengandungi makanan sunnah juga mengandungi badam dan kismis

BADAM mengandungi 20 kali lebih banyak protein jika dibandingkan dengan bijirin lain. Kandungan lemak dan karbohidratnya tinggi, oleh itu ia mengandungi gula yang tinggi berbanding dengan buah-buahan yang lain. Kandungan vitamin B dalam badam mengatasi kandungan vitamin itu dalm telur, begitu juga niasin yang dimilikinya melebihi gandum. Kandungan kalsium juga mengatasi kandungan elemen itu dalam susu dan kandungan fosforusnya melebihi kandungan fosforus dalam keju. Kanak-kanak amat sesuai memakan badam kerana khasiatnya dapat membantu pembesaran mereka, selain membina tulang dan gigi. Sementara kepada orang dewasa pula ia dapat membantu menyihatkan JANTUNG mereka.

khasiat KISMIS
sesiapa yang ingin menghafal Hadith hendaklah ia kerap memakan anggur kering”
-Imam Zuhdi.

Pada riwayat lain dari Abi Ja’far At-thusi disebutkan bahwa kismis dapat menghilangkan lendir dan menyihatkan jiwa”.

InsyaAllah boleh membantu meningkatkan kecerdasan minda yang lemah dan pelupa. Digalakkan untuk mereka yang menghafal Al-Quran dan untuk pencapaian cemerlang dalam pelajaran.

Khasiat :
1. menguatkan daya ingatan
2. mengubati penyakit lupa

3. mencerdaskan minda
4. memutuskan balgham
5. membersihkan hati
6. mencerahkan mata



untuk maklumat lanjut boleh tgk FB : Qaina Health & Beauty..pastu like & pm order terus ye..hehe..

No comments:

Post a Comment

-Maria Yusoff-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...