♥ A WIFE & MOM'S LIFE ♥: Cerita RAYA kami...(da lama kat dlm draft baru nak publish)

Thursday, August 29, 2013

Cerita RAYA kami...(da lama kat dlm draft baru nak publish)

Assalamualaikum,

halu...halu...bertemu kita di syawal yg mulia ni akhirnya. 
Syawal menjelma, Ramdhan dirindui.. 
Semoga kita masih diberi kesempatan utk bertemu dgn Ramadhan lagi.
Hahahaha....ayat udah cam ustazah gamaknya ye...hehehe..

Camne nak mula ye..hhmm... **mata ke atas sambil garu2 dagu**
Ok, mari kita bermula dgn 1 conversation yg berlangsung di antara aku & suami.
Mr. Hubby : seronok ke raya tahun ni?...rasa cam biasa2 je kan...
Ms. Wife: Hari raya pada kita mmg la biasa2 je, psl kita da puas beraya kan. Tp, kita kena sentiasa berseronok bila hari raya utk anak2 kita. Itu la cara utk kita sampaikan kt anak2 yg betapa seronoknya raya walau kat mana pn.  Kalo kita tak tunjuk rasa seronok kita depan anak2, camne anak2 nak tau yg hari raya tu hari utk bergumbira. Kalo kita tak buat camtu, agak2nya ape akan jadi pada anak2 bila da besar nnti. Silap2 hari raya takde erti pape pn kt diorg semua.
(ada cam nk buat iklan raya tak...hahaha...)

Ok, itu la kisah kami suami isteri ketika mau pulang beraya kat sg. buloh. Oh ye, aku beraya kat sepang dulu tahun ni. Raya ke-2 lepas asar baru gerak balik sg. buloh lak. Ape yg aku ckp kt suami tu adalah benar ape yg aku rasa. Korang mesti ada tgk iklan maxis kan,... (ala yg budak comel & hensem tu). Ahh...nnti korang tgk ye. 

Tajuk iklan tu : "Disconnected to get Connected".

Aku suka ngan iklan ni, sape kata kalo takde wife wifi tak leh 'connect'.  Time raya ni la kita nak kenal2 sedara mara.  Kalo tak raya, takde nyer nak sampai rmh org lain. Melainkan org tu jemput dtg kenduri. Pasalnya time kenduri boleh makan freeeeee........ kn..???


No comments:

Post a Comment

-Maria Yusoff-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...