♥ A WIFE & MOM'S LIFE ♥: Kenduri Kawin & Tengok Gajah

Wednesday, February 5, 2014

Kenduri Kawin & Tengok Gajah

 Assalamualaikum,

1 Februari 2014 trip ke Pahang. Tujuan asalnya adalah menghantar sepupu gi nikah & bersanding. Alhamdulillah..semuanya berjalan dgn lancar. Tahniah buat Razif & pasangan.  Bertolak dari sg. buloh kul 7 pagi, smpai kt Mentakab jam 9.45 pagi.  Breakfast?? kat dalam keta saje. Pagi tu sempat la ku gorengkn nugget utk bekal anak2 makan sepanjang perjalanan. Sudahnya, ayah budak yg makan..psl, budaknya pi pindah kt Alza...boleh gitu????

2014 @ Kuala Gandah
 Selesai majlis kawin sepupu tu, kitorang pun berangkat ke Kuala Gandah dgn niat nak gi tgk gajah. Time kat kenduri kawin tu haku pakai jubah...ko agak2 kalo aku gi kt tmpat gajah tu, sape yg tgk sape nanti?? haku tgk gajah ke, gajah yg nengok haku???.hahahahaha...

Sudahnya, ku sarung je seluar & kemeja mr. hubby ku itu.  Nasib la mr. hubby tu ada extra baju & seluar & nasib gak la ku boleh sarung. Kesimpulannya...dlm gambar2 tu, haku pakai baju laki ku la tu...huhuhuhu....
Kasi Gajah Makan


 Sampai kat tempat gajah tu, rupanya taklah seperti yg ku gambarkan. Kat tmpt tu adalah 5 ekor je anak gajah. 1 tempat je plak tu. Tapi org ramai la yg dtg nyinggah. Sampaikan jalan nak keluar masuk pun jem. Mula2 kitorang ingatkan ada kenduri kawin...pslnya nmpk ramai mokcik2 pakai baju kurung tgh jalan kaki. Rupanya, mokcik2 tu pn sepesen ngan haku gak..baru balik dr kenduri kawin, singgah gi tgk gajah.. Ye la..bila pikir2 balik, mana la ada org buat kenduri kawin tgh2 hutan gitu...kn..
1st FAM 2014 photo
 Aina excited nak gi tgk gajah...dia siap kata yg dia tak takut pun.  Smpai je kat tmpt gajah tu, dgr je bunyi gajah tu, mula la cuak. Pastu takmo dekat sgt ngan gajah tu. Tu hamik gambar pun tutup telinga, psl time tu gajah tgh buat bunyi bising sgt. Ape la Aina ni...
Anak2 yg Menakal kat Dewan
 Anak2 sedang membesar...ape lagi yg sy boleh harapkan dari mereka, selain terus membiarkan mereka explore dunia ini dgn cara mereka sendiri.


2 comments:

  1. Replies
    1. patutnya dapat...psl mam da masukkn dlm plastik sama dgn roti krim vanilla.

      Delete

-Maria Yusoff-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...