♥ A WIFE & MOM'S LIFE ♥: 2nd Pregnancy : Keperluan Mama ****Breast Pump*****

Monday, June 2, 2014

2nd Pregnancy : Keperluan Mama ****Breast Pump*****


Ok, n3 kali ni masih lagi berkisar mengenai keperpuan mama dalam mengharungi journey bersalin kali ke-2 ye.  Kali ni kita citer sikit2 pasal breastfeeding journey.  Alhamdulillah, aina direct breastfeed dgn mama sampai umur dia 2 tahun lebihUmur dia setahun dia refuse EBM..jadinya mama kena bekalkan FM time dia pegi taska.  Selain dari waktu tu, dia hanya direct feed dgn mama.  Bila da +ve ngandung utk yg ke-2 ni..mama pun slowly stop breastfeed aina... Kisah cerai susu ni ada kat n3 SINI.  Now, mama kena pikir semula psl breastfeeding ni utk baby yg bakal keluar ni plak.

Ok, jom tgk ape keperluan yg mama perlukan lagi dlm menjayakan misi breastfeeding kali ni.

2) Breast Pump 

Sebelum bersalin kan aina, mama mmg da survey byk breast pump yg ada kat pasaran.  Dikalangan office mate mama, rata2 semua pun pakai S3 ni. Ada tu, mmg da sampai anak ke-2 or ke-3 pun masih pakai breast pump ni lagi.  Mama pun decide guna S3 gak la..kalo tgk2 review pun, ramai yg kata suction S3 plg best.  Alhamdulillah, S3 mmg tak mengecewakan..sgt membantu dalam usaha mama membuat stok susu untuk aina.
Spectra (S3)






 Tapi, kali ni, utk 2nd baby mama decide utk bertukar kepada Spectra M1 lak.  Selain drpd saiz nya yg kecil & ringan..pump ni pun senang nak di angkut ke sana ke mari & takde byk sgt part yg nak kena basuh.  Harapnya M1 dpt juga la membantu dlm mengumpul stok susu yg byk utk adik aina ni nanti.  Andai kata rezeki susu utk anak mama yg ke-2 ni meriah...in Shaa Allah, mama akan buat stok byk2 menjelang sebelum mama masuk keje semula.

Spectra M1

Kalo nak review kena tggu lepas haku da guna M1 ni sepenuhnya.  Sekarang ni cuma baru kenalkan produk je.

No comments:

Post a Comment

-Maria Yusoff-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...