♥ A WIFE & MOM'S LIFE ♥: Ronda-ronda KL

Thursday, January 29, 2015

Ronda-ronda KL

huarrgghh....ngantuk giler. enjoy je dok kat ofis skrg ni. mau tak syok dtg keje camni, bos gi kursus selama 3 minggu kot. Bebas je nak buat macam2..contohnya update blog la pe lagi. Kalo ada bos, bermakna keje perlu diutamakan. hahahaha...bukan la nak kata time takde bos ni takde keje.  Keje sentiasa ada, cuma bila takde bos ni, kurang la sikit tekanan tu. Boleh la nak atur keje mana yg patut buat dulu & yg mana boleh dikemudiankan. Kalo ada bos, ape yg dia suruh buat tu kena la setelkan dulu kan. 
So, bila da time keje da boleh enjoy, jadinya enjoy nya tu membawak ke malam hari la. Tu la jadi aktiviti merepek kami anak-beranak ni. Asalnya cuma nak gi isi minyak keta & beli roti. Tiba-tiba Mr. Hubby kata da lama tak jalan-jalan KL. Ok, aku pun panjang la akal jadinya. Terus je ajak dia lajak terus ke KL. Saje la bawak aina gi tengok-tengok lampu & bangunan.  Takde plan pun nak gi cari parking. Just nak pusing-pusing KLCC ke dataran ke pastu balik la rumah terus. 

 Bila da sampai kat KL tu, aina la yg paling eksited. Dia la soh papa nya stop keta & cari parking. Dia nak keluar nak tengok lampu katanya. Ok, kitorang pun ikutkan je la, lagi pun dia tak pernah pun sampai kat KL ni malam-malam. KLCC tu first time dia tengok dekat-dekat. Masa umur dia 1-2 tahun adalah kitorang bawak dia gi Aquaria. Tapi, time tu terus je masuk parking, mana nye dia nampak bangunan KLCC tu. Lagipun time pegi tu dia tido..memang confirm la dia tak nampak pape. 

Celik-celik mata je dia da duduk kat buggy & papa tolak dia sampai la masuk Aquaria tu. So, kali ni gi KLCC time malam & dia da besar & paham suasana tu. So, memang nampak dia enjoy walaupun sekejap je kat situ.  Pastu kitorang balik rumah terus.
  

Ok, tu je nak story. 

No comments:

Post a Comment

-Maria Yusoff-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...