♥ A WIFE & MOM'S LIFE ♥: Karnival Hari Keluarga MPOB

Thursday, February 12, 2015

Karnival Hari Keluarga MPOB

Ini kisah bulan lepas.  Kitorg pegi menghabiskan masa bersama-sama & memeriahkan lagi hari keluarga MPOB. Kalo nak tau MPOB tu ape..sila la tanya kat google ye. Macam-macam pasal MPOB dia boleh cerita...hahaha...

Dalam sedar tak sedar..aku da keje kt MPOB ni nak dekat 10 tahun da. Macam-macam pengalaman da aku hadap kat MPOB ni. "Sila jgn compare pengalaman keje aku dgn org-org yg da otai k."  Setiap tahun MPOB akan adalah acara-acara gini sebagai tanda menghargai warga kerja.  Alhamdulillah...seronok keje kat MPOB ni, lebih-lebih lagi aku kat department yg memang rata-rata anggotanya sangat muafakat.

This time aku join hari keluarga MPOB aku bawak ahli keluarga baru iaitu Inas Nabeehah la and guest what???... this time aku agak gediks sikit pasal tetiba lak register Inas masuk pertandingan bayi sihat & Aina masuk pertandingan mewarna.  Hahahaha...enjoy hokey...tak pernah2 kot nak buat perangai gitu.  Tapi, yg tak bestnya masa pertandingan tu berlaku dalam masa yg sama. Korang bayangkan la sendiri camne aku masa tu. Kitorang kena pegi asing-asing la bawak anak gi tempat yang berlainan. Aku bawak Inas gi masuk dewan bactris & Fairuz bawak Aina gi dewan sawit. Da la tempat pertandingan tak sama..aku tak dapat la nak tengok perangai Aina time mewarna tu. Harapkan whatsapp yg Fairuz hantar je la tengok dia tengah buat ape.  Ok..ok...memang aku yg terlebih excited kot tengok anak masuk & buat macam-macam. 

Tapi aku paham...lama mana sangat la budak yg belum cukup umur 4 tahun tu nak menunggu habiskan kaler..sudahnya dia kata dia malas...papa nya pun kemas barang & bawak gi kat kami.  Inas dapat hadiah saguhati je kat pertandingan tu. Nama pun pertandingan bayi sihat..yg menang nye pun memang 'sihat' sungguh budaknya.  Alhamdulillah..pape pun...tu la pengalaman pertama kami enjoy masuk kan anak-anak dalam pertandingan yang diadakan...huhuhuhu....

Lepas je habis acara pertandingan tu, kitorang gi pandang amik makanan, jalan-jalan tengok ape yang ada kat bawah-bawah khemah, gi tengok burung-burung, ular & kuda.  Pastu gi makan kambing golek sambil tunggu kot2 la dapat hadiah cabutan bertuah.

A.M.I

Peserta pertandingan Bayi Sihat MPOB

Inas sedang diuji..


I'm just happy to be me


Ini memang kegemaran Mr. Papa. Dia & kuda memang tak dapat dipisahkan.

Si Aina nak try gak main paintball tu...Luckly, dia dapat gak merasa pegang senapang tu. Mama pun tak pernah pegang.

Ini la cinta hati saya...ngeh3..

Last, but not least, kitorang tak pernah dapat hadiah cabutan bertuah. Kitorang balik rumah kul 3 lebih.  Ok, tu je nak citer...chow

No comments:

Post a Comment

-Maria Yusoff-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...