♥ A WIFE & MOM'S LIFE ♥: ♥ Sekolah : Alimkids Playgroup & Ticer Effa ♥

Wednesday, May 13, 2015

♥ Sekolah : Alimkids Playgroup & Ticer Effa ♥


Tamatlah sudah pembelajaran & pengalaman Aina kat Alimkids Playgroup Puncak Jalil.  Aina sempat attend 2 modul je.  Kalo Aina start join dari umur 2 tahun mungkin Aina boleh habiskan semua modul yang ditawarkan.  Tapi, ianya masih lagi pengalaman yang berharga buat kami sekeluarga.  Insha Allah, lepas ni Inas lak join Playgroup..tapi mungkin dengan mama je kot.  Mama nak buat playgroup kat rumah nyai la..huhuhu... Seronok sangat bila kita ada ilmu mengenai perkembangan awal kanak-kanak.  Melalui kanak-kanak kita boleh belajar & mengajar..

Kalo tengok kat gambar tu Inas pun pakai baju Alimkids kan..tu sume gara-gara kena paksa dengan kakaknya.  Mentang-mentang dia ada 2 helai baju..(Ibu kasi baju Aqil), jadinya adik pun kena pakai gak.  Dah la Inas jadi murid yang paling muda join playgroup hari tu..hahahaha... nak buat camne dik.. kakak tu memang suka je nak sama-sama dengan adik.

Inas pandai enjoy tau kat kelas ticer Effa.  Bab nyanyi la yang dia paling fokus.  Dia pun takmo kalah gak.. Lagu-lagu yang ticer nyanyi kat kelas tu, mama da nyanyi dulu masa kat rumah.  So, Inas memang da tau la sikit-sikit.  Pasal tu la bila ticer Effa nyanyi, dia pun enjoy sama..

Sepanjang 2 modul yang aina join..dia memang takde masalah dengan ticer nya.  Ticer Effa pandai layan budak-budak.  Dia tak paksa budak-budak untuk ikut apa yang dia buat.  Dia akan biar je budak-budak tu explore dunia baru tu dengan cara mereka sendiri.  Dia pandai tarik minat budak-budak untuk enjoy dalam kelas.  Aina memang akan tertunggu-tunggu je nak pegi kelas ticer effa nya.

Kak Effa,  semoga berjaya di Dunia & Akhirat ye kak.




No comments:

Post a Comment

-Maria Yusoff-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...