♥ A WIFE & MOM'S LIFE ♥: ♥ Weekend : Sepetang Bersama Anak-anak ♥

Tuesday, May 12, 2015

♥ Weekend : Sepetang Bersama Anak-anak ♥


Petang sabtu bawak anak-anak pegi jenguk-jenguk karnival hape ntah yang ada kat Saujana Utama tu.  Sampai je karnival tu, papa pun suruh mama turun dengan anak-anak sementara dia gi cari tempat nak parking kereta. Oh ye..mama pegi dengan ibu & ayah sama...mami takmo ikut, pasal dia tengah 'mabuk'...hahahaha.... Mula-mula anak mami si Elman tu pun takmo ikut gak..ntah camne, tiba-tiba dia minta atuk dia hantar kat karnival tu..huhuhu...mama ajak takmo ikut..ntah pape la kael tu.

Sampai je kami kat karnival tu, (masa tu elman tak sampai lagi)...terus nampak ada taman arnab.  Bawak la si abg, kakak & adik inas tu pegi tengok binatang tu.  Mama & ibu pun masuk sama tau.. Ye la..kalo mama tak masuk, takkan nak suruh Inas merangkak lak kat dalam taman tu...ada lak orang ingat dia arnab gak kang..pastu bagi carrot..hahahaha... Kat taman arnab tu ibu bayar RM10 untuk 4 orang (pakej family tulisnya) and beli carrot 2 bungkus. 

Tapi kan..seriusly kesian kat arnab-arnab tu semua.  Sampai da naik lembik aku nengoknya tak larat nak makan da.  Setiap budak yang masuk bawak plastik isi carrot..pastu beria-ia nak kasi arnab makan...termasuk la dengan anak-anak aku gak.. Tak lama kami kat dalam taman arnab tu, si Elman pun sampai..dia lagi la..berani & selamba je gi angkat arnab tu. Si Aqil da lama sikit baru berani pegang.  Aina???..."eeii....geli la.."..ntah pape... Inas???...budak umur belum setahun tu memang lebih berani dari kakak dia.. Dia la yang paling seronok & kalo boleh memang nak digomol kot arnab tu.
 
 Selesai kat arnab, kitorang gi main bubble lak.  Papa bayar RM4 untuk 3 scoop air bubble (1 bekas + 1 stick). Papa amik 2 bekas + 1 extra stick untuk elman).  Enjoy la tengok diorang main sama-sama...takde gaduh pun masa tu.  Karnival tu takde la best mana pun sebenarnya...tengok anak-anak enjoy je yang buat mama seronok sama.

Mama sempat gak la jalan-jalan tengok booth yang ada kat karnival tu.  Macam-macam gak la ada.. Ok la...ada gak la benda yang boleh di beli kat situ.  Banyak-banyak barang yang dijual kat situ, mama cuma beli Kangen Water (Acidic & Beauty).  Saje nak test..lagi pun buat spray kat muka je pun.  Ada la sorang akak kat office mama pun jual gak, tapi mama tak pernah lak nak cuba... da ni tiba-tiba lak nak beli...hehehe... kalo nak tau ape itu Kangen Water...sila la google ye.

Ok la...penat da taip ni..

Chow

No comments:

Post a Comment

-Maria Yusoff-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...